Eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu katıldığı bir programda "tarikatlar" için "Sosyolojik ihtiyaçtır" derken, "Tarikatlar okul açmalı mı?" sorusuna ise "Bir tarikatın vakfı varsa okul açmışsa bırak açsın. Bana ne engeli var?" yanıtını verdi.

Eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu katıldığı bir programda "tarikatlar" için "Sosyolojik ihtiyaçtır" derken, "Tarikatlar okul açmalı mı?" sorusuna ise "Bir tarikatın vakfı varsa okul açmışsa bırak açsın. Bana ne engeli var?" yanıtını verdi. Eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu ve ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen katıldığı canlı yayında tarikatlar konusunu tartıştı. Tarikatların sosyolojik bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Kuzu şu ifadeleri kullandı:

"TOPTAN KAPATMAN DOĞRU DEĞİL"

“Tarikatlar sosyolojik bir ihtiyaçtır. Diyanet tarikatları denetleyemez. Tekkeler, zaviyeyeler, türbelerin hepsi kapatılmış vaziyette ve yasal olarak temele oturmuyor. Zamanında kapatılmış. Tamamını aynı kefeye koymak doğru olmaz. Toptan kapatmak doğru değil, şeffaf olmalı."

"GENEL OLARAK MASUM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRÜZ"

"Tarik yol demektir, tarikat Allah’a giden yol olarak kabul edilir. Genel olarak masum olduğunu düşünürüz. İstiklal mahkemelerinde maalesef çok sayıda insan kılık kıyafetleri yüzünden idam edildi. Atatürk, bu tarikatların dinamik olmadığını, bunların tembel insanlar yetiştirdiğini düşünerek bunları yasaklıyor. Bu tarikatlar dediğimiz şey yeni değil, peygamber döneminden beri devam ediyor. Bu işin vebali vardır, tarikatlar arasında ayrımı iyi yapmalıyız.”

ERHAN ŞEN: KAPATILMASI LAZIM

Kuzu’nun tekke, zaviyeler sorusuna ceza hukukçusu Ersan Şen, “Kapatılması lazım. Ceza hükümleri uygulanmalı ve açılmamaları lazım” yanıtını verdi.