Çukurova Üniversitesi'nde okuyan ve KYK bursu alan öğrencilere burslarının krediye dönüştüğüne dair mesaj gönderildi.

Çukurova Üniversitesinde bazı öğrencilere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen mesajda burslarının krediye dönüştürüldüğü duyuruldu.

ÖĞRENCİLER AÇIKLAMA BEKLİYOR

Öğrenciler bir üst sınıfa geçememeleri ve not ortalamaları gerekçelerinin kendileri geçerli olmadığını belirterek açıklama bekliyor. Evrensel'in haberine göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencilere gönderilen mesajda “Bakanlıktan almakta olduğunuz bursunuz, YÖKSİS'te 2019-2020 öğretim yılı sonu itibariyle hazırlık sınıfından bir üst sınıfa geçememeniz ya da genel not ortalamanızın 4'lük sistemde 2'nin, yüzlük sistemde 53,33'ün altında olması sebebi ile Ekim 2020 tarihinde geçerli olmak üzere öğrenim kredisine çevrilmiştir. YÖKSİS bilgilerinizde hata olduğunu düşünüyor iseniz üniversitenizle görüşmeniz gerekmektedir” denildi.

NOT ORTALAMASI YÜKSEK ÖĞRENCİLERE DE MESAJ GİTTİ

Not ortalamasının 2’nin üzerinde olduğunu ifade eden bazı öğrencilere de aynı mesaj gitti. Öğrenciler bir an önce açıklama yapılmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Üniversite yönetiminden kaynaklı bir sorun olabileceğini ifade eden öğrenciler sorunun çözülmesini istedi.