İzmir’de camilerden “Çav Bella” şarkısının çalındığı görüntüleri paylaştığı için tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkında açılan davada bugün karar günü.

İzmir’de camilerden “Çav Bella” şarkısının çalındığı görüntüleri paylaştığı için tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkında açılan davada bugün karar günü. Karara bağlanması beklenen dava, saat 15:00'te İzmir 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

NE OLMUŞTU?

‘Çav Bella’nın İzmir’de camilerde çalınması ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, ‘dini değerleri alenen aşağılamak’ suçundan resen soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Soruşturma kapsamında olayın sorumlularını bulamayan Savcılık, CHP İzmir Eski İl Başkanı Yardımcısı Banu Özdemir’i, Çav Bella çalındığı anları sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle gözaltına almıştı. Bu gözaltıya tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise yaptığı açıklamada, “…iktidarı boyunca cami ile siyaseti birbirinden ayırmayan siyasi iktidarın bu çirkin provokasyon üzerinden verdiği tepkileri samimiyetsiz buluyor, hedefine yine partimizi koymasını ise ikiyüzlülük olarak değerlendiriyorum.” sözleriyle yaşananların bir provokasyon olduğunun altını çizdi. Açıklamasının “AKP, 18 yıldır partisinin kürsüsü olarak kullandığı camilerden ve Diyanet’ten elini çekmelidir.” çağrısı yapan Bakan, “Aksi takdirde AKP’nin verdiği bu tepki siyaseten ‘ev sahibi rahatsız oldu’dan öteye geçmez” demişti. 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenen Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ, iddianameye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, savcılığın Özdemir’e atılı suçu işlediği yönünde somut bir delili olmadığını, müvekkilinin siyasi kimliğine atıf yaparak, olayın siyasallaştırdığını belirtmişti.