İzmir'de cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı "Çav Bella" çalınmasına ilişkin yürütülen soruşturmada bir kişi gözaltına alındı.

İzmir'de cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı 'Çav Bella' çalınmasına ilişkin yürütülen soruşturmada bir kadın gözaltına alındı. İzmir'de dün saat 17.00 sıralarında Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki camilerin hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella' çalındı. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bir kadın gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

İzmir Müftülüğü konu hakkında suç duyurusunda bulundu ve inceleme başlatmıştı. Müftülük tarafından yapılan açıklamada, “Bugün saat 17.00 sularında ilimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanılmıştı. Öte yandan Emniyet de konu hakkında araştırma başlattı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İzmir’deki bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce ‘Çav Bella’ çalınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Erbaş, “İzmir Müftülüğümüzün ses sistemine yasadışı bir şekilde girerek müdahalede bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez” dedi. İzmir’de şehirdeki bazı camilerin hoparlörlerinden Çav Bella çalındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, ‘dini değerleri alenen aşağılamak’ suçundan resen soruşturma başlattı. Gelişmelerin ardından konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Oyuna gelmeyelim. Bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyorum” dedi.