İzmir'de, cami hoparlörlerinden "Çav Bella" çalınmasına ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan CHP İzmir Eski İl Başkanı Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandı.

İzmir’de cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı ‘Çav Bella’ çalınmasına ilişkin yürütülen soruşturmada bir kadın gözaltına alınmıştı. İzmir’de Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki camilerin hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ çalınmış ve olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında CHP İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir gözaltına alınmıştı. Özdemir bugün  tutuklandı.

GEREKÇE: TOPLUMDA İNFİAL YARATTI

Özdemir'in tutuklama haberini duyuran Gazeteci Barış Yarkadaş, yaptığı paylaşımda "İzmir'de camilerden yayımlanan Çav Bella Marşı'nın görüntülerini, internet sitelerinde yer alan haberlerden tam iki saat sonra twitte paylaşan arkadaşımız Banu ÖZDEMİR, "toplumda infial yarattığı" gerekçesiyle tutuklandı. Banu ile az önce konuştum. Şimdi ailesi ile görüşüyor." dedi.

NE OLMUŞTU?

‘Çav Bella’nın İzmir’de camilerde çalınması ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, ‘dini değerleri alenen aşağılamak’ suçundan resen soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Soruşturma kapsamında olayın sorumlularını bulamayan Savcılık, CHP İzmir Eski İl Başkanı Yardımcısı Banu Özdemir’i, Çav Bella çalındığı anları sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle gözaltına almıştı. Bu gözaltıya tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise yaptığı açıklamada, “…iktidarı boyunca cami ile siyaseti birbirinden ayırmayan siyasi iktidarın bu çirkin provokasyon üzerinden verdiği tepkileri samimiyetsiz buluyor, hedefine yine partimizi koymasını ise ikiyüzlülük olarak değerlendiriyorum.” sözleriyle yaşananların bir provokasyon olduğunun altını çizdi. Açıklamasının “AKP, 18 yıldır partisinin kürsüsü olarak kullandığı camilerden ve Diyanet’ten elini çekmelidir.” çağrısı yapan Bakan, “Aksi takdirde AKP’nin verdiği bu tepki siyaseten ‘ev sahibi rahatsız oldu’dan öteye geçmez" demişti.