Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Genel Başkanı Aziz Şasa, camilerin kullandığı frekansın BTK Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği belgesinde açık bir şekilde yer aldığını açıkladı.

Camilerin merkezi sistemlerinin frekansının herkese açık olduğu ortaya çıktı.

"HERHANGİ BİR KİŞİ FREKANSA GİREBİLİR"

İzmir'de camilerden "Çav bella" çalınmasının ardından yaşanan tartışmalar devam ederken, konuyla ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Camilerin merkezi sistemlerinin frekansı herkesin ulaşabileceği düzeyde biliniyormuş. Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Genel Başkanı Aziz Şasa, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği belgesinde açıkça yer aldığını söyledi. Saşa, "Dolayısıyla elinde telsiz olan herhangi bir kişi veya kişilerin bu bilgilere, frekanslara ulaşıp İzmir'de yaşanan illegal eylemi yapmış olmaları kolaylıkla mümkündür" dedi.

GÜVENLİK AÇIĞI VAR

Sistemin her türlü sızmaya müsait olduğunu söyleyen Şasa, "Öncelikle sistemin kendisinde ciddi bir güvenlik açığı var. Telsizlerin kaçak yollarla yurda sokuluyor veya satış platformlarından 'Amatör Telsizcilik Belgesi' sahibi olmaksızın temin edilebiliyor olması da böyle bir çirkin eylemin yapılmasını kolaylaştırıcı unsurlardan biridir" ifadelerini kullandı.