Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Latin Amerika turu kapsamında bugün ziyaret edeceği Dominik Cumhuriyeti'nde, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimi konuşacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimi konuşacak.

ABD: TANSİYONU DÜŞÜRÜN

Doğu Akdeniz'de Yunanistan ve Türkiye arasında devam eden gerilim artarken, konuyla ilgili yeni bir temas haberi geldi. Geçtiğimiz Günlerde Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bugün de Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşecek. Pompeo'nun Dendias ile yaptığı görüşmede söylediği, "Tansiyonu düşürün" mesajını Çavuşoğlu ile yapacağı görüşmede de dile getirmesi bekleniyor.

ABD'DEN YUNANİSTAN'A DESTEK

ABD bir yandan tansiyonun düşmesi yönünde iki tarafa çağrı yaparken, diğer yandan Yunanistan'ın hamlelerini destekleyen adımlar atıyor.  Atina Büyükelçisi Geoffrey Pratt, Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan'a olan desteklerini iletirken, USS Hershel Woody Williams isimli dev Amerikan savaş gemisinin Yunanistan’a geleceğini açıkladı. ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan ve halen İtalya’nın Napoli kentinde bulunan geminin ne zaman Yunanistan’a geleceği, ne kadar kalacağı ise açıklanmadı.