İdlib'de TSK'ya yönelik hava saldırısında 33 askerin hayatını kaybetmesinin ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve NATO İdlib gündemiyle olağanüstü toplanma kararı aldı. Birçok ülke de bu yönde Suriye ve İdlib gündemiyle toplanarak mesaj yayımladı.

Türkiye'den ise CHP ve HDP'nin meclisin olağanüstü toplanma talebi kabul edilmedi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, meclisin Salı günü toplanacağını söyledi.

CHP'DEN MECLİS TEPKİSİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de yaptığı basın açıklaması ile bu karara tepki gösterdi. Özel, Libya gündemiyle meclisin 4 gün öne çekilerek olağanüstü toplandığını ancak 33 askerin hayatını kaybetmesine rağmen meclisin salı günü toplanacağını belirtti.

ÇAVUŞOĞLU NATO'YA TEŞEKKÜR ETTİ

Katar'da açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "NATO'ya teşekkür ediyoruz, Suriye konusunda acil toplandılar" dedi. ABD ile Taliban arasında anlaşmanın imza töreni öncesinde Doha'da konuşan Çavuşoğlu açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde: Rusya rejime destek veriyor. Çeşitli silahlı grupları getiriyor. Bu saldırganlığı durdurmazsak Türkiye'ye 3 milyon insan gelecek. Biz bugüne kadar bu yükü yalnız çektik, gelen destekler ortada. AB ise sözünün yalnızca yüzde 10'unu tutabildi. Diğer taraftan bu Türkiye'de sosyal bir konu ve ekonomik bir yük. Sahada da masada da taviz vermeyeceğiz, artık bu süreçten geri dönmek olmaz.