İzmir'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu. Kurum, "Depremin olduğu andan itibaren şu ana kadar 100 vatandaşımızı kurtardık" dedi.

İzmir'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu. Kurum yurttaşları hasar görmüş evlere girmeme konusunda uyardı ve "Depremin olduğu andan itibaren şu ana kadar 100 vatandaşımızı kurtardık" dedi. Kurum'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:
  • 17 binamızda yıkım gerçekleşmişti, arama kurtarma faaliyetleri şu an 8'inde devam ediyor. Sahada fiilen yaklaşık 5 bin arama kurtarma personeli çalışma yürütüyor. Arama kurtarma faaliyetlerini  çok hassas şekilde yürütmek zorundayız. Bu süreci yürütüyoruz. 100 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık. Ekiplerimiz gece boyunca durmaksızın çalıştılar.
  • Vatandaşlardan ricamız, hasar tespit ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasından sonra binalara girmeleri. Yıkılma riski olan binalar var. Binasına giremeyecek, eşyasını alamayacak vatandaşlarımıza eşya yardımı yapılacak.

PROVOKATİF PAYLAŞIMLARA SORUŞTURMA

Kurum'un ardından konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, depremin ardından nefret ve provokatif açıklamalarda bulunan kişilere yönelik soruşturmanın sürdürüldüğünü belirterek şunları söyledi: "Kimse birliğimizi, kardeşliğimizi, acımızı suistimal edemez. Provokatif ve nefret içeren her türlü açıklamalar savcılıklarımız tarafından inceleme altında. Gerekli soruşturmalar yapılmaktadır."

"ÖNCELİK HALA GÖÇÜK ALTINDA KALANLAR"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuşmasında, "Devletin burada olduğunu belirtmek isterim. İşler hakikaten olması gerektiği gibi yürüyor. Herkes sahada birbirinden değerli hizmet ediyor. Dün gece sahada şunu gördük acaba vatandaş bekleme uzadıkça acaba ‘bakanlar buradan ayrılır mı?’ diye düşünüyor. Biz buradayız vatandaşlarımızla beraber olacağız olsak da olmasak da çalışmalarda en ufak bir aksama olmaz. Öncelik hala göçük altında kalanlar akabinde de açıkta kalanlar barınma ihtiyacı olanlar. İletişimde ulaşımda güvenlik de herhangi bir eksik kalmadı" ifadelerine yer verdi.

"8 MİLYONLUK ACİL YARDIM ÖDENEĞİ ÇIKTI"

Ardından konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, "Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Biz de depremi duyar duymaz tüm ekiplerimizi seferber ettik. Psikososyal destek veremeye de devam edip ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Yine vakıflarımızın acil ihtiyaçlarımızı karşılamak amacıyla 5 milyonluk acil yardım ödeneği çıkardık 3 milyon da AFAD göndermişti. Dolayısıyla 8 milyonluk bir acil yardım ödeneği çıkmış oldu. Tekrar geçmiş olsun diliyorum" dedi.