Charlie Hebdo'nun Erdoğan karikatürüne tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye güçlenececek, faşizm ve faşistler kaybedecek" ifadelerini kullandı.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan karikatürü tepki çekti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Batı'nın faşist kanadı ve onların içimizdeki temsilcileri ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar" ifadelerini kullandı. Yayınladığı Hz. Muhammed karikatürleriyle bir süredir gündemde olan Charlie Hebdo bu kez AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kapağına taşıdı.

"FAŞİZM VE FAŞİSTLER KAYBEDECEK"

Twitter üzerinden yayınlanan karikatüre Türkiye'den tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Batı'nın faşist kanadı ve onların içimizdeki temsilcileri ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Cumhurbaşkanımızı yolundan döndürebileceklerini sanıyorlar. Cumhurbaşkanımız küresel vicdanın sesi olmaya devam edecek. Türkiye güçlenecek, faşizm ve faşistler kaybedecek!"

KALIN: "MÜPTEZEL VE AHLAKSIZ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, söz konusu karikatüre şu ifadelerle tepki gösterdi: "Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Fransız dergisinin Cumhurbaşkanımızla ilgili yayınını şiddetle kınıyoruz. Bunlar sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koyuyorlar. Kişi haklarına saldırı, mizah ve ifade özgürlüğü değildir. Ahlak ve edep yoksunu bu yayınların amacı, nefret ve husumet tohumları ekmektir. İfade özgürlüğünü din ve inanç düşmanlığına dönüştürmek ancak hastalıklı bir zihniyetin ürünü olabilir. Sağduyu sahibi herkes bu iğrenç yayıncılığı kınamalı ve reddetmelidir."

KÜLTÜR BAKANI YARDIMCISI ÇAM'DAN KÜFÜR

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ise kişisel hesabından yaptığı paylaşımda küfür etti. Çam, Fransızca yaptığı paylaşımda, "P…siniz, o… çocuğusunuz" ifadelerini kullandı.