Adana'da, Vefa Sosyal Destek Grubu'nun çalışmasını engellemeye çalıştığı iddiasıyla tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım serbest bırakıldı.

Eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Adana'da Vefa Sosyal Destek Grubu'nun çalışmasını engellemeye çalıştığı iddiasıyla tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın serbest bırakıldığını duyurdu.

KORUMA SOYLU'YU YALANLADI: "SİLAH ÇEKTİM, MERMİYİ NAMLUYA SÜRDÜM"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana'da CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın tutuklanmasına neden olan olaya ilişkin konuşmuş ve Kaymakamın korumasının silah çektiği görüntüleri yalanlayarak, "Bir silah hadisesi filan yok. Böyle bir görüntü de böyle bir durum da yok" demişti. Ancak Eren Yıldırım için hazırlanan iddianamede, Yüreğir Kaymakamı Ozan Bingöl'ün korumasının Yıldırım'a silah çektiğini itiraf ettiği kaydedildi.

YARKADAŞ SERBEST BIRAKILMASINI DUYURDU

Yarkadaş, "Böylece büyük bir yalan daha çöktü. 17 gün süren esaret, nihayet az önce sona erdi. Aramıza yeniden hoş geldin Eren" ifadelerini kullandı. 14 Mayıs'ta gerçekleşen olaya ilişkin olarak hazırlanan iddianamede, Yüreğir Kaymakamı Ozan Bingöl'ün koruması B.Y.'nin de ifadesi yer almıştı. B.Y., kaymakamı korumak için silahını çektiğini, mermiyi namluya verdiğini ancak namluyu kimseye doğrultmadığını ifade etmişti. https://twitter.com/barisyarkadas/status/1267790655306203136