AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, 2013 yılındaki tweetleri nedeniyle Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga hakkında 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından gözaltına alınan Koyurga, şartlı tahliyeyle ev hapsi verildi. Koyurga, 1996 doğumlu, yani 2013'te 17 yaşındaydı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, o dönem başbakanlık görevini sürdüren Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga hakkında 2013 yılındaki tweetlerini gerekçe göstererek İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. DHA’da yer alan habere göre soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Koyurga gözaltına alındı. Koyurga emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Suç duyurusunda; şüphelinin TCK'nin 125/1-2-3-4 maddesinde hükmü bulunan basın yoluyla Kamu Görevlisine Hakaret suçu gereğince hakkında soruşturma yapılıp hakkında kamu davası açılması talep edildi.

“SENİ KURTARMAYACAK”

Ahmet Özel'in ortağı olan avukat Mustafa Doğan İnal; Twitter'dan yaptığı açıklamada, Dila Koyurga hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu belirterek, “Tweetleri paylaşmak istemezdim ama bilinsin diye paylaşıyorum. Bu iğrenç tweetleri atıp bugün silmek seni kurtarmayacak. Sonra bir muhalif daha yargılanıyor, düşünce özgürlüğü diye ağlamak yok. Hukuk önünde hesabını vereceksin. Son olarak kem söz sahibine aittir..." dedi. Suç duyursunda; şüphelinin TCK'nın 125/1-2-3-4 maddesinde hükmü bulunan basın yoluyla 'kamu görevlisine hakaret' suçu gereğince hakkında soruşturma yapılıp hakkında kamu davası açılması talep edildi.

EV HAPSİ VERİLDİ

2013 yılında Erdoğan'a sosyal medya hesaplarından hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan CHP'li meclis üyesi Dila Koyurga'ya ev hapsi verildi. Koyurga o dönem 17 yaşındaydı.

Cezası 5 yılı aşmayan suçlarda zamanaşımı 8 yıl olarak belirlenmiş durumda. Eğer sanık suç tarihinde reşit değilse zamanaşımı süresi 1/3 oranında azaltılıyor. Dolayısıyla 2013 yılında kamu görevlisine hakaret suçu işlemiş 1996 doğumlu herhangi bir bireyin bugün hukuken ceza alma şansı yok.