Pandemi döneminde 11 milyondan fazla yurttaşa ayni ve nakdi yardım ulaştıran CHP’li belediyeler, yurttaşların da desteğiyle yeni bir seferberlik başlatıyor. 17 günlük kapanma döneminde ihtiyaç duyanlara her türlü yardım ulaştırılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP belediyelerinin pandemi döneminde aldığı önlemlere dair bilgi verdi, esnafa ve halka yapılan yardımları aktardı. Torun, 17 günlük kapanma için de seferberlik başlattıklarını duyurdu. Seyit Torun, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ülke olarak zor günlerden geçildiğini, milletin bir yandan Kovid-19 salgını diğer yandan da siyasi iktidarın kötü yönetimi altında ekmek derdine düştüğünü söyledi. “Artık öyle bir noktaya geldik ki bu iktidar, aşılamada ve tedbirlerde yetersiz kaldığı için milletin sağlığını koruyamıyor, sosyal devlet ilkesinden koptuğu için de vatandaşa destek vermeyi, gerekli dahi görmüyor” diyen Torun, milletin bu yaşananları unutmayacağını dile getirdi.

CHP’Lİ BELEDİYELERİN YARDIMLARI

CHP'li belediyelerin pandemi döneminde yaptığı hizmetler hakkında bilgi veren Seyit Torun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreçte can ve geçim derdine düşen milletimiz bir nebze olsun rahat nefes alabildiyse, açık söylüyorum bu da bizim belediyelerimizin sayesindedir. O yüzden iktidar, her fırsatta belediyelerimize saldıracağına, onlara dua etmelidir, saygı duymalıdır. Belediyelerimiz sadece pandemi sürecinde 11 milyondan fazla vatandaşımıza hem ayni ve hem nakdi yardım götürdü. Borcu olan 1,5 milyona yakın ailenin suyu kesilmedi. Belediyelere ait iş yerlerinin kiraları ertelendi. Bunlar da yetmedi dayanışma kampanyaları başlatıldı. Şu ana kadar 'Askıda Fatura' kampanyalarında, ihtiyaç sahibi ailelerin 500 bine yakın faturası, hayırsever vatandaşlarımız tarafından ödendi. Bu faturaların toplam bedeli ise 50 milyon lirayı aştı.” Torun, Ramazan ayının ilk iki haftasında, 1 milyon 578 bin haneye ayni yardım, 498 bin haneye nakdi yardım yapıldığını açıkladı.

17 GÜNLÜK KAPANMA İÇİN SEFERBERLİK

Kovid-19'la mücadele kapsamında bugün itibarıyla 17 günlük "tam kapanma" sürecine girileceğini hatırlatan Torun, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP'li belediyelere yeni bir genelge gönderildiğini açıkladı. “Bu 17 günde, siyasi iktidarın kaderine terk ettiği vatandaşlarımız için hayırseverlerimizin de desteğiyle yeni bir seferberlik başlatıyoruz." diyen Torun, iş yeri kiralarının erteleneceğini, faturasını ödeyemeyen hanelerin suyunun kesilmeyeceğini ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik icra taleplerinin durdurulacağını duyurdu. Torun, iş yeri kapanacak esnaf, bu iş yerlerinde çalışan işçiler ile gündelik işlerde çalışan vatandaşlara imkanlar ölçüsünde destekler verileceğini söyledi.

CHP’li belediyelerin tam kapanmada, tam seferberlik anlayışıyla çalışmaya devam edeceğini duyuran Seyit Torun, “İnanıyoruz ki belediyelerimiz, bu tarihi sorumluluğun da altından kalkacak, 17 günlük kapanma süresinde, bölgelerindeki vatandaşın yüzünü güldürmek için tüm imkanları zorlayacaktır” dedi.

İÇKİ SATIŞ YASAĞINA TEPKİ

Seyit Torun, tartışılan içki satış yasağı konusunda ise şunları söyledi: "Bu vatandaşın hayat tarzına müdahaledir. Esnafa zaten destek olmuyor, esnafı zaten batırdılar. 'Evinde otur' diyorlar ama çözüm üretmiyorlar. Nasihat veriyor, kaynak, destek vermiyor. Bütün bu koronayı artıran sebep içki satışları mıymış, tekel büfeleri miymiş? Bu esnafı daha da kötü duruma bırakmaktır, halkın yaşam tarzına bir müdahaledir, bunu da asla kabul etmiyoruz." diye konuştu.