CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Davulla zurnayla rehine mi kurtarılır?” dedi, “O (şehitlik) şeref en çok sana yakışıyor. Göndersene çocuklarını askere. Niye bedelli askerlik yaptırdın?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü grup konuşmasını büyük ölçüde Gare operasyonuna ayırdı ve “13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi. 13 asker ve sivilin burunları kanamadan Türkiye'ye getirilebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sözde Çarşamba günü gelecek, Erdoğan çıkacak, ‘biz kahramanız, biz 13 kişiyi kurtardık’ diyecek... Davulla zurnayla rehine mi kurtarılır? 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır.” diye konuştu.

“DEVLET CİDDİYETİ YOK”

Kılıçdaroğlu, “Devleti yöneten biri 'Çarşamba günü çok önemli bir açıklama yapacağım' diye bir açıklama yapmaz. Operasyonlar gizli yapılır, kimseye haber verilmez. Rahmetli Ecevit, terör örgütünün başındaki kişiyi getirirken eşine bile haber vermemişti” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu Gara operasyonu ve sonrasında yaşananlar ile ilgili 5 soru sordu ve Erdoğan’dan yarın yapacağı konuşmada bu sorulara yanıt vermesini istedi. Kılıçdaroğlu, “devlet adamı ciddiyetine sahip olmamakla” eleştirdiği iktidar temsilcilerinin açıklama yapmayı Malatya Valisi’ne bırakmasını sorumluluktan kaçmak olarak nitelendirdi ve iktidar sözcülerinin kullandığı ayrıştırıcı dili eleştirdi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A: “O ŞEREF EN ÇOK SANA YAKIŞIR”

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “Rize’deki parti kongresine şehit annesini bağlayarak, ‘Oğlunuz şehit oldu, siz bu şerefi yaşadınız’ demesini” de sert biçimde eleştirdi. “O şeref en çok sana yakışıyor. Göndersene çocuklarını askere. Niye bedelli askerlik yaptırdın?”diye soran Kılıçdaroğlu, bedeli hep yoksulların çocuklarının ödediğini, varsılların ve AKP’lilerin çocuklarının hiçbir bedel ödemediğini vurguladı.

“REHİN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN NE YAPTINIZ?”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 5,5 yıldır rehin tutulan asker ve siviller için iktidarın hiçbir şey yapmadığını söyledi. “Terör örgütünün başı Öcalan'dan seçimlerde size yardımcı olması için mektup dilenirken vatan evlatları için neden çaba göstermediniz?” diye soran Kılıçdaroğlu, operasyonun başarısız olmasının ardından trollerin harekete geçirildiğini dile getirdi. “Kabahatlerini örtmek için. Suçlamaya, ayrıştırmaya başladılar. Oysa şehitler 83 milyonun şehidi. Bu ülke için hayatlarını verdiler” diyen Kılıçdaroğlu, aynı gün Erdoğan’ın yaylada kahvaltıya gitmesini ve Trabzon-Rize arası yola 15 metrede bir polis dikilmesini de eleştirdi.