CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu istifaya çağırdı ve "Hadi Özışık kim? Neden koruma verdin?" diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu istifaya çağırdı ve "Hadi Özışık kim? Neden koruma verdin?" diye sordu. Konu ile ilgili değerlendirmesinin görüntüsünü basına servis eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, şu soruları yöneltti, ifadeleri kullandı:
  • Hadi Özışık’a koruma verdin 2017’de… Bununla ilgili savcılığa uydurma bir dilekçe verip tehdit dilekçesi ile sana başvurdu mu? Ben verdiğini biliyorum.
  • Savcılıkta kayıt var, bakanlıkta başvuru var, korumaların isimleri belli. Neden veriyorsun? Hadi Özışık kim? Hangi sıfatla benim polisim onu korumak zorunda kalıyor? Benim polisimin görevi 84 milyonun huzurunu güvenliğini korumak mı, senin yakın arkadaş, eş, dost mafyayı korumak mı?
  • Bence devleti daha fazla kirletmeyin ve bir an önce istifa edin. Bakın soruşturma açıldı diyorsunuz, o savcılar nereye yazı yazacak?
  • Polise jandarmaya. Peki, kime bağlı? Size. Siz o koltukta oturduğunuz sürece o polis, o jandarma o savcı rahat görevini yapabilir mi? Ülkenin ve soruşturmanın selameti açısından bir an önce o koltuğu bırakın Sayın Soylu bırakın.

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında arama ve tutuklama kararı bulunan Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasında aracılık yaptığı iddialarını reddeden Hadi Özışık ile görüşme videosunu sosyal medyadan yayınladı. Peker paylaşımında “Kıymetli dostlarım, İnternet haber sitesinin sahibi olan hadi Özışık -Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman soyluyla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem.” dedi.