Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik şehit cenazesindeki saldırı ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve ilgili emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özkoç, suç duyurusu dilekçesini sunmadan önce Ankara Adliyesi önünde partilerle birlikte basın açıklaması yaptı.
Çubuk'taki cenaze töreninde yaşananlara ilişkin ihmali bulunanlar hakkında yasal haklarını kullanacaklarını ifade eden Özkoç, "İhmali bulunan kişiler hakkında hem CHP adına hem de CHP grubu olarak suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu kişilerden birisi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dur. Soylu, aleni bir şekilde halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği için ilgili yasa kapsamında suç işlemiştir" diye konuştu.

"GEREĞİNİ YAPSINLAR"

Kılıçdaroğlu cenaze törenine katılmadan önce koruma polislerince emniyete bilgi verildiğini savunan Özkoç, buna rağmen gerekli tedbirleri almayan İl Emniyet Müdürü ve diğer yetkililer hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Özkoç, şöyle konuştu: “Emniyet'e bildirim yaptığını söylediğimiz kişi kimdir? Polis memurudur yani kamu görevlisidir. Yalan söylüyorsa derhal hakkında işlem başlatılsın. Bunu nasıl tespit edebilirler? Koruma memuru, arama kaydını göstererek 'Saat 10.03'te Ankara Emniyet Şube Amirliğini arayarak, oraya bildirdim' diyor. Ses kayıtları ellerinde mi? Ellerinde. O dakikada telefonla kim aramış biliniyor mu? Biliniyor. Gereğini yapsınlar."