Daha önce araçları, sosyal tesisleri ve belediye binasındaki birçok malzemeye haciz işlemi uygulanan Atakum Belediyesi'ne ait Taş Parke Tesisi'ne de haciz geldi.

Samsun'da CHP'li Atakum Belediyesi'nin bünyesindeki Taş Parke Tesisi'ne haciz geldi. Belediye Başkanı Cemil Deveci, haciz geldiği bilgisini ilçedeki Yem Üretim Evi'nin açılışını gerçekleştirirken öğrendi. 31 Mart seçimlerinde AKP'den CHP'ye geçen Atakum Belediyesi'nde seçimden sonra da belediye araçları, çay kazanı, sosyal tesisler gibi yerlere alacaklılar tarafından haciz konulmuştu. Belediye Başkanı Deveci hacze konu olan borçların daha önceki dönemden kaldığını söylemişti.

"GÖREVE BAŞLADIĞIM GÜN ALACAKLILAR HACİZ KOYDURDU"

Duvar'dan Haydar Öztürk'ün haberine göre, haciz memurlarına sitem eden Deveci, şu ifadeleri kullandı: "İmar İnşaat Şirketi’nin burada ne malzemesi var? İlhan Kılıç Kilitli Taş Parke Üretim Tesisi’nin makineleri o şirkete ait, biz onları kiraladık. Benim göreve başladığım ilk gün, saat 09.30’da bu şirketin alacaklıları, şirketin ve belediyenin hesaplarına haciz koydurdular. Bu şirketi alacaklılar batırdı. Sen alacaklı olsan, görevinin ilk gününde yeni seçilmiş birinin önüne haciz dosyası koyar mısın? Genel olarak söylüyorum. 40 milyon borcu var bu şirketin."

BAŞKANIN MAKAM ODASI DA HACZEDİLDİ

CHP'li Atakum Belediyesi'nin Başkanı Cemil Deveci'nin makam odasında bulunan eşyalara da haciz konuldu. Belediyenin birçok tesisinin AKP döneminden kalan borçlar sebebi ile haczedildiğini söyleyen Av. Cemil Deveci, Atakum Belediyesi’nde göreve başladığı ilk gün şirketin ve belediyenin hesaplarına haciz geldiğini hatırlatarak, şöyle devam etti: "CHP’li belediye başkanı geldi, yönetemiyor. Haciz memurlarının birisi geliyor, birisi gidiyor’ deniliyor. CHP’li başkanın günahı değil bu. Çocukluğumdan bugüne kadar; ben devlet memurluğu yaptım, yöneticilik yaptım, bir kuruş kamu zararına neden olduğumu birisi bulsun ve önüme koysun, bırakıp gidiyorum. Bunu ilk günden bu yana her platformda söylüyorum. Benim bir tek sermayem var, dürüstlük. Bundan da asla vazgeçmeyeceğim. Bu söylediklerim dışında birisi gelip bir şey tespit ederse ben kendi cezamı kendim veririm, Japonlar gibi kimseye bırakmam bu işi."