Meclis'te görüşmeleri süren baroları işlevsizleştirecek düzenlemenin geri çekilmesi gerektiğini vurgulayan CHP Milletvekili Ayhan Barut, "Barolarla ilgili utanç girişimi durdurulsun. Üstünlerin değil hukukun üstünlüğünü istiyoruz" diye konuştu.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, baroları bölüp ayrıştırarak işlevsizleştirecek yasa değişikliği teklifinin geri çekilmesini istedi. Yapılmak istenen yasal düzenlemenin adalet, demokrasi ve özgürlükler açısından 'utanç verici' olduğunu belirten Barut, yasal düzenleme girişiminin durdurulmasını, üstünlerin değil hukukun üstünlüğü için çaba gösterilmesini istedi.

"BARO BAŞKANLARININ MECLİS'E ALINMAMASINI KINIYORUZ"

TBMM gündemine getirilmesi için komisyonda görüşmeleri süren 'baro' düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, savunmanın susturulma girişimlerinin asla kabul edilemeyeceğini belirtti. Tek adam yönetimindeki Türkiye'nin ekonomik, siyasi ve demokrasi açısından geriye götürülmek istendiğine vurgu yapan Barut, "Baroları ilgilendiren bir yasal düzenlemenin görüşüldüğü komisyon toplantısına katılmak isteyen baro başkanlarımız ve hukukçularımızın Anayasa, yasa ve iç tüzük ihlal edilerek Meclis'e alınmamasını kabul etmiyor, kınıyoruz. Böylesine kritik bir görüşmede savunmanın temsilcileri görüş bildiremiyor. Sonra çıkıp pişkince özgürlüklerden söz ediyorlar. Baro başkanlarından niye rahatsız oluyorsunuz? Onları Meclis kapısında bekleterek utanca imza atıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"ÜSTÜNLERİN DEĞİL, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇİN ÇABA GÖSTERİLMELİ"

Savunma özgürlüğü, hukukun üstünlüğü ve demokrasi için herkesi 'ses vermeye' çağıran Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Ulu Önderimiz Atatürk'ün de söylediği gibi 'Adalet mülkün temelidir.' İtiraz eden, eleştiren, soran, sorgulayan ve karşı çıkıp muhalefet eden herkesi sindirmeye, susturmaya, korkutmaya ve teslim olmaya zorlayan tek adam yönetimi, kafasına estiği gibi kural ve kaide tanımadan pervasızca canının her istediğini yapmaya çalışıyor. Unutulmasın ki Türkiye Cumhuriyeti, anayasada belirtildiği gibi laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bunun gereğini yapmayanlar, yasaları, insan haklarını ve özgürlükleri yok sayanlar, 'çoklu baro' gibi uygulamalarla, savunmanın temsilcilerini engelleyerek, savunmayı bölüp, ayrıştırıp ve işlevsizleştirecek uygulamalarla 'utanç' adımlarını sürdürüyor. Meclis'te komisyonda görüşülen yasal düzenleme; adalet, demokrasi ve özgürlükler açısından 'utanç' vericidir. Bu utanca ortak olmadığımız gibi sonuna dek karşı çıkıyor, bu girişiminin durdurulmasını, üstünlerin değil hukukun üstünlüğü için çaba gösterilmesini istiyoruz."