Adana'da kaymakam korumasının silah çektiği ve serbest bırakılmasının ardından Erdoğan'ın sözleri üzerine tutuklanan CHP'li Eren Yıldırım'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Adana’da, Yüreğir Kaymakamlığı’na bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerine kimlik sorduğu için yaşanan tartışma sonucu ailesiyle gözaltına alınıp, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin ardından tutuklanmıştı. Yıldırım için 15 Mayıs'ta tutuksuz yargılama kararı veren hakim, bugün tutukluğuna devam kararı verdi.

“CHP’LİLER ADANA’DA HAKARET VE YUMRUKLA YAPMIŞTIR”

Adana Yüreğir’de Kaymakamlığı bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Grubu’na gerçekleştirilen sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğunu ve bu kişilerin CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı ile beraberindekiler olduğunu söyleyen Erdoğan, “PKK’nın Van’da uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıyı CHP’liler Adana’da hakaret ve yumrukla yapmıştır” ifadesini kullanmıştı.

KORUMA SİLAH ÇEKTİ

Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'ün korumasının silah çektiği ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni'nde yaptığı konuşmada hedef göstermesinden sonra serbest bırakılmasına rağmen jet hızıyla tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

'TUTUKSUZ YARGILANSIZ' DİYEN HAKİM 'TUTUKLU YARGILANSIN' DEDİ

CHP'li Eren Yıldırım için 15/05/2020 tarihinde TUTUKSUZ YARGILAMA kararı veren hakim, 27/05/2020 yani bugün itibariyle TUTUKLULUĞUN DEVAMINA karar verdi.