CHP Adana İl Gençlik Örgütü yaşanan ekonomik krizin neden olduğu sorunlarla ilgili oldukça ses getiren bir videoya imza attı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Gençlik Örgütü yaşanan ekonomik krizin neden olduğu sorunlarla ilgili oldukça ses getiren bir videoya imza attı. Türkiye’nin acil çözüm bekleyen sorunlarının ele alındığı videoda, sorunları çözmekle yükümlü iktidarın yönetim zafiyeti gösterdiğine vurgu yapılarak, iktidara “Yönetemiyorsunuz” mesajı verildi.

CHP’NİN GENÇLERİNDEN KAMU STOPU

Sivil kamu kuruluşları tarafından hazırlanan ve Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) kamu yararı taşıdığına onay verdiği eğitici ve öğretici kısa filmler olarak adlandırılan “kamu spotu”ndan esinlenilerek hazırlanan videoya “Kamu Stopu” adı verildi. İktidarın yanlış uygulamaları sonucu yaşamın her alanını olumsuz etkileyen ekonomi politikalarına “kamu adına dur” denilen videonun oyuncuları ise İl Gençlik Kolları Başk anı Mete Çelebi ve yönetim kurulu üyeleri oldu.

HALKIN GERÇEK GÜNDEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Covid-19 salgınına da gönderme yapılan videoda bir süpermarket önünde konulan “Sepeti yine dolduramadık”, bir okul kapısının önüne konulan “Öğretmenim bugün canlı ders var mı?” afişleriyle halkın ekonomi ve eğitim alanlarındaki gerçeklerine dikkat çekildi.

İKTİDARA “YÖNETEMİYORSUNUZ” MESAJI

Otomobil fiyatlarındaki astronomik artışın “İkinci ele gücümüz yetmedi sıfır aldık” ironisiyle eleştirildiği, “TRİK: Türkiye Resmi İstifa Kurumu” afişiyle de iktidarda bulunanların sosyal medya üzerinden istifa etmelerine vurgu yapılan videoda, döviz bürosu önüne konulan afişle de dolardaki yükselişin de önlenemediğine işaret edilerek, iktidara “YÖNETEMİYORSUNUZ” mesajı verildi.

"AKP YÖNETEMEDİĞİ İÇİN HALKIMIZ HER GEÇEN GÜN DAHA DA YOKSULLAŞIYOR"

Türkiye’nin her geçen gün ağırlaşan ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu dile getiren CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi, işçilerin, çiftçilerin, emeklilerin, gençlerin, esnafın ve öğrencilerin krizden en ağır etkilenen kesimler olduğunu ifade etti. Ekonomik krizle baş edemeyen iktidarın, Covid-19 salgınıyla mücadele sürecini de yönetemediğini kaydeden Çelebi, “18 yıldır iktidarda bulunanlar Türkiye’yi yönetemediği için halkımız her geçen gün daha da yoksullaşıyor, buna karşılık yönetenler ve yandaşlar ise servetlerini katlıyor. Covid-19 salgını bu süreci daha belirgin hale getirdi. Bu adaletsizliğe karşı CHP Adana Gençlik Örgütleri olarak Toroslardan Karadeniz’e ‘AKP yönetemiyor’ diye sesleniyor, Karadeniz’in yiğit evlatlarından çağrımıza yanıt bekliyoruz” dedi.