CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, adli yıl açılış törenine katılabilmesi için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Covid-19 testi istendiğini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında adli yıl açılış törenine katılabilmesi için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan koronavirüs (Covid-19) testi istendiğini aktardı.

"KÜLLİYE'DEKİ 3 BİNDEN FAZLA PERSONELE GÜN AŞIRI TEST YAPILIYOR"

Partiye gönderilen notu basın mensupları ile paylaşan Özer, yurttaşların test yaptıramadığını, ancak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görev yapan 3 binin üzerindeki personele günaşırı test yapıldığını söyledi.

"YA BU DAVETİYEYİ YOLLAMAYIN YA DA BU REZİLLİĞİ YAPMAYIN"

CHP'li Özel, Kılıçdaroğlu'na yönelik "terbiyesizlik" diyerek yorumladığı bu hareketin yok hükmünde olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Ana muhalefet partisinin genel başkanına testini yaptır yolla diyorlar. Böyle bir hadsizilik var mı? Bu bir terbiyesizlik. Buradan uyarıyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi ile onu yöneten küstah akıl bir daha Cumhuriyet Halk Partisi'nin davetli olduğu herhangi bir yere böyle bir hadsizlik yapmasın! Ya bu davetiyeyi yollamayın ya da bu rezilliği yapmayın."

ERDOĞAN'DAN AVUKATLAR İÇİN "MESLEKTEN MEN" ÖNERİSİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen yeni adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, Avukat Ebru Timtik’in ölüm orucunda hayatını kaybetmesiyle ilgili “Nasıl diğer mesleklerde meslekten ihraç söz konusuyla avukatlık mesleğiyle ilgili de bana göre olmalıdır” ifadelerini kullandı.