CHP'li Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, "Ben görevimi yaptım" açıklamasına tepki gösterdi.

CHP'li Engin Özkoç, 'Atatürk'e lanet okudu' iddialarına "Ben görevimi yaptım" yanıtını veren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a tepki gösterdi.

"ERBAŞ LİYAKATİNİ YİTİRDİ"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ahmet Hakan aracılığıyla yaptığı açıklamasına tepki gösterdi. Özkoç, "Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı makamını temsil etme niteliğini ve liyakatini yitirmiştir. Din adamlarını ayakta karşılayan ‘Din adamlarına saygı göstermek Müslümanlığın icaplarındandır’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatanlar o makamda oturamazlar" dedi.

YÜZÜ KIZARMIYOR

Ayasofya'da yaptığı konuşmaya gelen tepkiler üzerine Erbaş'ın, "Ben görevimi yapıyorum" sözlerini de değerlendiren CHP'li Özkoç, “Söylediği sözlerden daha ağır biçimde, ağzından çıkan sözleri umursamadığının, hiç yüzünün kızarmadığının bir göstergesidir. Eminim Ali Erbaş’ın söylediği sözler nedeniyle milletimizin yüreği kanıyor, canı acıyor. Özellikle milliyetçi ve ülkücü kardeşlerime sesleniyorum. Bu hadsizliğe daha ne kadar sessiz kalacaksınız?” ifadelerini kullandı.