CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "çoklu baro" projesinin bir "FETÖ" projesi olduğunu söyleyerek, "Erdoğan şimdi de avukatlarımızın cüppelerine ilik açıp düğme dikmek istiyor" ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında AKP ve MHP tarafından Meclis'e sunulan ve Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan "çoklu baro" teklifine dair değerlendirmelerde bulundu. "Çoklu baro" projesinin bir "FETÖ projesi" olduğunu söyleyen Öztrak "Erdoğan şimdi de avukatlarımızın cüppelerine ilik açıp düğme dikmek istiyor. Kimin projesiyle? Bu ülkenin başına beraberce ördükleri çoraplar artık dillere düşen FETÖ’nün projesiyle" ifadelerini kullandı.

"YARGIYA, YÜRÜTMENİN BAŞININ ÖNÜNDE CÜBBE İLİKLETİLDİ"

İlk defa Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümetlerinde hâkimlerin ve savcıların cüppelerine ilik açıldığını belirten CHP'li Öztrak, şöyle devam etti: "Koltuğu ve ikbali için milleti bölüp, parçalamaktan çekinmeyen sarayın kibirli adamı, şimdi baroları parçalamaya hazırlanıyor. Bu ülkede ilk defa Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümetlerinde hâkimlerin ve savcıların cüppelerine ilik açıldı, önlerine düğme dikildi. Yargıya, yürütmenin başının önünde cübbe ilikletildi. Erdoğan şimdi de avukatlarımızın cüppelerine ilik açıp düğme dikmek istiyor. Kimin projesiyle? Bu ülkenin başına beraberce ördükleri çoraplar artık dillere düşen FETÖ’nün projesiyle. Sarayın kibirli başına soruyoruz: Siz AK baroları kurma hayaliyle kamu kuruluşu niteliğinde meslek kuruluşu olan baroları bölüp parçalarken, bu milletin kardeşliğine, birliğine ve bütünlüğüne kast eden terör örgütleri bu defa da baroları ele geçirirse ne yapacaksınız? Milletten bir kez daha af mı dileyeceksiniz? Açık söyleyeyim. Milletimiz nezdinde aldatma kotanız dolmuştur. Önünü, ardını düşünmeden attığınız adımların sonu, milletimiz için hep kan, gözyaşı ve acı oldu."

"İKTİDAR VE KOALİSYON ORTAKLARI DA BU UTANCA ORTAKTIR"

Öztrak "çoklu baro" teklifi görüşmelerine katılmak isteyen baro başkanlarının Meclis kapısında bekletilmesine ise, "Bu utanç, sadece ucube Saray hükümetine ait değil, Saray'ın vesayeti altına girmeyi tercih eden buna destek veren iktidar ve koalisyon ortakları da bu utanca ortaktır" sözleri ile tepki gösterdi.