CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisine dönük "FETÖ" suçlamalarına cevap vererek, "FETÖ'nün kendisi okyanus ötesinde ama fikirleri iktidarda" diye konuştu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki gelişmelere dair konuştu. Öztrak, partisine dönük "FETÖ" suçlamalarına yanıt vererek, "FETÖ'yü devletimizin kılcal damarlarına kadar yerleştiren Erdoğan başta olmak üzere FETÖ ile yan yana fotoğraf çektiren bazı kendini bilmezler partimize genel başkanımıza olmadık iftiralar atıyor. Bölücü terör örgütünün başına 'sayın' diyen grup başkan vekili çıkmadı. Haddinizi bileceksiniz. FETÖ'nün kendisi okyanus ötesinde ama fikirleri iktidarda. Bunu her gün daha iyi görüyoruz. Çoklu baro demek, çoklu hukukun kapısını aralamak demek" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ’YE: "SARAYIN BEKÇİSİ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de seslenen Öztrak, "AK Parti'nin grup başkan vekili 'FETÖ PKK baro kursun arkadaş' diyor. Ama bundan daha üzücü olanı Saray'ın koalisyon ortağı Bahçeli'nin bu sözlere gık çıkarmamasıdır. Hayırdır Sayın Bahçeli? Ortağınız bu ülkede PKK, FETÖ baro kurabilir derken sizin buna bir itirazınız olmayacak mı? Sarayın bekçisi olunca büyük Ortadoğu projesinin de mi bekçisi oldunuz? Erdoğan, Atatürk'ü tarihe karşı ihanetle suçladı. Sayın Bahçeli'nin bu konudaki tutumunu da ibretle izliyoruz. Bahçeli Atatürk ve Fatih arasına nifak tohumu atan bizden değildir demişti. İyi de Sayın Bahçeli bunu yapan sizin koalisyon ortaklığınızın başı. Bunu neden yutup sessiz kalıyorsunuz?" diye sordu.

"KIDEM TAZMİNATI KARARI ZORUNLU İHTİYACA MECBURİYETTİR"

Öztrak, kıdem tazminatına dair ise şunları söyledi: "İnsanlar işinden istifa ederse kıdem ya da ihbar tazminatından yararlanamayacak. Bu yapılan zorunlu ihtiyaca mecburiyettir. 25-29 gencimizden yüzde 40'ı evde oturup maalesef anasının babasının eline bakıyor. En son skandal THY'de yaşandı. Saray sosyetesi gününü gün ediyor. MB kasasından 22 milyar dolar rezerv kullanmışız. Bütçe açığı rekor üstüne rekor kırıyor. Sandık geldiğinde şüpheleri olmasın günlerini gösterecekler. CHP geldiğinde kazanacağız ve hakça paylaşacağız."