CHP Adana Milletvekili ve Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) mağdurlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

"KAMU KURUMLARINDA LİYAKAT SORUNU OLUŞTURMAKTA"

Sümer, "Milyonlarca gencimizin büyük emek vererek hazırlandıkları Kamu Personeli Seçme Sınavları ne yazık ki mağdur yaratmaya devam ediyor. KPSS B grubuna dâhil olan mesleklere, yalnızca çift yıllarda alınan puanlarla atama yapılması dolayısıyla, sisteminde büyük yığılmalar ve kılavuz açıklama sorunu meydana gelmektedir. Siyasi, sosyal, idari, alanlarda ulusal ve uluslararası öneme haiz meslek gruplarına mensup olan KPSS B grubu adaylarının sınav ve atama sitemiyle mağdur edilmesi, kamu kurumlarında liyakat sorununu oluşturmaktadır. Buradan ilgili Bakanlıklara sesleniyorum; gençlerimizin KPSS mağduriyetlerine son verin." ifadelerini kullandı.

"SAĞLIK EMEKÇİLERİNE SÖZDE DEĞİL, ÖZDE DESTEK OLUN"

CHP'li Sümer, sağlık çalışanlarının haklarına yönelik adım atılması gerektiğini de hatırlatarak, şöyle devam etti: "Tüm dünyanın acı bir şekilde tecrübe ettiği Covid-19 salgınında, sağlık emekçilerinin değerini bir kez daha anlamış bulunmaktayız. Ancak Sağlık Bakanlığı atama kılavuzunun yayınlanmaması başta puanlarını bir sonraki sene kullanmayacak olan binlerce sağlıkçımızı zor duruma düşürmektedir." https://twitter.com/dokuz8haber/status/1317063992183902208