Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, genç intiharlarını TBMM gündemine taşıdı. Tutdere, işsizliğin gençleri umutsuzluğa sevk ettiğini vurguladı.

CHP Milletvekili Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Adıyaman'ın işsizlik oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunun altını çizerek, “Adıyaman bölgemizde işsizlik yüzde 15 civarında, gençlerimiz büyük bir umutsuzluğa sürükleniyor. Adıyaman’ın bereketli toprakları bölgemizde yaşayan hemşerilerimizi doyurmaya yetecek kadar çok, ancak Adıyaman hak ettiği hizmetleri alamadığı için şu anda gençlerimiz işsizlikten kırılıyor” dedi. Tutdere, Adıyaman'dan Kocaeli’ye çalışmak için giden ve yaşadığı ekonomik darboğaz yüzünden intihar ederek yaşamına son veren Adıyaman’ın Kahta ilçesi nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki inşaat işçisi Ünal Çetinkaya’nın hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Tutdere, “İktidar eğer görevini yapsaydı Ünal Çetinkaya bugün aramızda olacaktı.” dedi.

“GENÇLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULUN”

İktidara seslenen ve gençlerin sorunlarına acil olarak çözüm bulunmasını dile getiren Tutdere, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ekonomik sıkıntılar içinde boğuşan gençlerin sorunlarını çözmek, gençlerimize iş bulmak ve kendi hayatlarını idame ettirecek imkânları sağlamak iktidarın en temel görevidir. Buradan iktidarı görevini yapmaya çağırıyorum” diye konuştu.