CHP'li Milletvekili Gaye Usluer'in "maskeler eczanelerde dağıtılsın" önerisine saldıranlar, hükümetin bu yöndeki kararından sonra geri adım attı.

Hükümetin koronavirüs salgını önlemleri çerçevesinde maskelerin PTT yoluyla dağıtılmasını CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer twitter hesabından eleştirmişti. Usluer, maskelerin PTT aracılığıyla değil eczaneler aracılığıyla dağıtılması gerektiğini söylemişti. Usluer'in bu paylaşımına AKP'ye yakın yazarlar ve medya organları çok sert tepki göstermişti. Usluer, hükümetin söylediği şekilde attığı adımdan sonra bu tweeti attı: https://twitter.com/GayeUsluer/status/1248212130190499841?s=20 Usluer'in ilk çıkışı hükümete yakınlığıyla bilinen isimler tarafından ağır hakaretlerle eleştirilirken, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi akademisyeni Prof. Dr. Mustafa Aslan da "Biz Eczaneleri COVİD-19 salgınından Koruyalım sistem çökmesin derken, Bir milletvekili (HEM DE HEKİM!!), zihni sinir projesi önerdi. Devletin vatandaşa vereceği maskeleri eczaneler dağıtmalıymış!!!! BU KADARINA PES DOĞRUSU." ifadeleriyle CHP'li Usluer'e tepki göstermişti.    

HÜKÜMET KARAR DEĞİŞTİRİNCE DÖNÜŞ YAPTI

  Maskelerin eczanelerde dağıtılacağı açıklandıktan sonra ise Prof. Dr. Mustafa Aslan, birkaç gün önce sert bir dille eleştirdiği sisteme bu kez destek verdi. Aslan, şu ifadeleri kullandı:"Önemli Gelişme @saglikbakanligi ve  @TEBKurumsal Anlaşmaya vardı. Ücretsiz maske dağıtımı Eczaneler kanalıyla yapılacak.  Ankara ve İstanbul’da Maskeler Bu gün dağıtılmaya başlıyor. Haydi Hayırlısı.#eczacilargorevbasinda" dedi.

SELMAN ÖĞÜT DALGA GEÇMİŞTİ

Gaye Usluer’in açıklamalarını Twitter hesabından yorumlayan Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selman Öğüt ise “İşin acı tarafı bu tweetin bir tıp profesörü tarafından atılması..” ifadelerini kullanarak Usluer ile dalga geçmişti.

YENİ ŞAFAK DA ATLADI ÜZERİNE

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak ise "CHP şaşırtmadı" diyerek Uslu'nun paylaşımına tepki gösterdi. Yeni Şafak'ın haberinde ,"Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü ücretsiz maske dağıtımını PTT'nin yapabileceği bu akşam duyuruldu. Halkın sevinçle karşıladığı bu haber CHP'li Gaye Usluer'i rahatsız etti. Usluer, maskelerin evlere teslim edilecek olmasından memnuniyetsizliğini dile getirerek bu durumu "zor ve dolambaçlı" olarak niteledi" denildi. Yeni Şafak da 2 gün sonra kendi haberlerini yalanlayacak bir şekilde "Maskeler eczanelerde bedava verilecek" diye haber yaptı. Yine AKP'ye yakın meda organı Takvim Gazetesi'de "CHP'li vekilden skandal paylaşım" diye manşetine çekti tweeti. Takvim Gazetesi 2 gün sonra Erdoğan'ın açıklaması üzerine ise "İstanbul'da maskeler bedava eczanelerde verilecek" diye haber yaptı. Yine sosyal medyadan Usluer'in bu tavsiyesine yönelik sert sözler kullanan bazı isimlerin yaptıkları paylaşımlar şu şekilde: