Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah'ın 12 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklanmasının ardından tarikatın yayın kanalı Nurani TV’nin Youtube’daki videoları silindi ve internet sitesi kapatıldı.

Sözcü'den Hakan Kaya'nın haberine göre; daha önceden çok sayıda videonun bulunduğu kanalda sadece zikir görüntülerinin olduğu iki video kaldı. Silinen videolar arasında Nurullah'ın Atatürk karşıtı yazar Kadir Mısıroğlu (Fesli Kadir) ile görüntüleri, 2015'te Ankara'daki bir açılış töreninde devlet protokolünde ağırlandığı görüntüler, AKP'li eski bakanlarla görüntüler, 7 Haziran seçimlerinde müritlerine, AKP'ye oy vermeleri yönünde tehditvari yönlendirmede bulunduğu konuşma görüntüleri de yer alıyor. 48 yıla kadar hapsi istenen Nurullah'ın istismar ettiği kızın halasına da olayı kapatmak için 10 bin lira teklif ettiği ortaya çıktı. İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi de dün Nurullah'ın Ankara, İstanbul, Çorum ve Sakarya'da milyonlarca liralık araziye ve binalara sahip olduğunu yazdı. Haberde, Fatih Nurullah'ın Uşşaki tarikatından kovulduğu, sahte imzalı icazet belgesi hazırlayarak cemaati kandırdığı ileri sürüldü.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz haftalarda, müritlerine  “Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Başörtü meselesi çözüldü değil mi? Ayasofya, Tayyip Bey ‘Bekleyin’ dedi. Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de… Vakti gelir. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor” diye öğüt veren Uşşaki Tarikatı’nın lideri Fatih Nurullah’ın yakın zamana kadar annesiyle dergahta bulunan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu sistematik olarak cinsel saldırıya maruz bıraktığı ortaya çıktı.