Küçükçekmece'de bulunan Atatürk Parkı'nda yenilenen döşemeler için 'terör propagandası' gerekçesiyle soruşturma açıldı. Belediye başkan yardımcısı ile park bahçeler müdürü görevden uzaklaştırıldı.

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'deki bir çocuk parkının zemininde kullanılan döşemeler nedeniyle belediye başkan yardımcısı ile park bahçeler müdürünün görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Söz konusu materyallerin kaldırılmasına karar verildiğinin belirtildiği açıklamada, parkın yenilenmesiyle ilgili işlemlerden sorumlu olduğu belirtilen Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Gevezoğlu ile Park ve Bahçeler Müdürü'nün görevden uzaklaştırıldığı aktarıldı. Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Küçükçekmece Belediyesi'nin İstasyon Mahallesi'nde bulunan Atatürk Parkı’nda tamamlanan yenileme çalışmaları neticesinde bazı yer döşemelerinde 'PKK terör örgütü sembol ve renklerinin kullanıldığı yönündeki ihbar, şikâyet ve mahallinde yapılan tespitler üzerine', söz konusu materyallerin Kaymakamlıkça kaldırılması sağlanmıştır. Küçükçekmece Kaymakamlığı'nın konuya ilişkin 12.11.2020 tarihli yazıları ile Valiliğimize gönderilen bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda; parkın yenilenmesiyle ilgili işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı (S.G.) ile Park ve Bahçeler Müdürü (Ş.M.), 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137. vd. maddeleri gereğince, görevi başında kalmalarında sakınca görüldüğünden, Valiliğimizce görevinden uzaklaştırılmıştır."

NE OLMUŞTU?

Küçükçekmece Belediyesi 10 Kasım'da tamamlanan Küçükçekmece İstasyon Mahallesi Atatürk Parkı yenileme çalışmalarıyla ilgili resmi sosyal medya hesabından bir duyuruyu, "Çocuklarımız için parklarımızı yeniliyoruz" mesajıyla paylaşmıştı. Ancak sosyal medyada parkta görülen yıldız ve dairenin PKK bayrağını andırdığını iddia eden mesajlar atılmıştı. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı'ndan gelen talimatla Küçükçekmece Kaymakamlığı dün olay yerinde inceleme yaparak, "örgütsel anlam içeren sembollerin kaldırılmasının sağlandığını" duyurmuştu. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma açarken, CHP'li Küçükçekmece Belediyesi'nden yapılan açıklamada konunun manipüle edildiği belirtilmişti. Belediyenin açıklamasında, ise şu ifadelere yer verilmişti: "Son günlerde çeşitli mecralarda Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Sayın Kemal Çebi’ye yönelik asılsız iddiaların gündeme getirildiğini üzülerek izliyoruz. Küçükçekmece İstasyon Mahallesi’nde yer alan Atatürk Parkı’nı çocuklarımızın daha sağlıklı ve iyi şartlarda bir parka sahip olması için tamamladığımız beş farklı oyun istasyonundan oluşan çalışma belli çevreler tarafından kasıtlı olarak farklı algılanmış, yorumlanmış ve hassasiyeti olan vatandaşlarımız manipüle edilerek kin ve düşmanlığa sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızdan gelen talepler sonrasında söz konusu park tasarımları kaldırılmış ve ilgililer hakkında soruşturmalar başlatılmıştır. Tüm süreci Küçükçekmeceliler ve kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz. Fakat parktaki uygulamalar üzerinden yapılan bazı manipülatif yorumlar, eleştiri boyutunu aşmış, hakaret seviyesine gelmiş, farklı platformlarda belli bir emirle hazırlandığı açık olan haberlerle birlikte karalama kampanyasına dönüştürülmüştür."