AKP'den ayrılma sürecini anlatan Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, Türkiye'deki bütün sorunların önündeki engelin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu gördüklerini söyledi.

AKP'den ayrılıp Gelecek Partisi'ne geçen ve parti sözcülüğü yapan Selim Temurci, Youtube üzerinden yayın yapan Karar TV'de gazeteciler Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı.

"AKP'DE LÜX ARAÇLARI SATMAMIZ RAHATSIZLIK YARATTI"

Ahmet Taşgetiren’in sorusu üzerine AKP’de bulunduğu ve ayrıldığı süreci de anlatan Temurci, İl Başkanlığı sırasında makamına ait lüks araçları satmasının bir çok rahatsızlığa sebebiyet verdiğini söyledi. Temurci, o sürecin ardından Türkiye’nin bütün meselelerinin çözümünün önünde duran engelin Cumhurbaşkanının kendisi olduğu kanaati oluştuğunu söyledi: "Çocuk yaştan itibaren Milli Görüş geleneğinden gelen bir siyasi çizgimiz var. O çizginin devamı olarak da AK Parti’de siyaset yapmış olduk. AK Parti’de ayrılma sürecine gelene kadar çok olay yaşandı. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun görevden ayrılma süreci ve sonrasında yaşananlar, AK Parti’nin kuruluş ilkelerine, değerlerine bizim tekrar dönüp bir bakmamız gerektiğini bize hatırlattı.

"BELKİ BİLMİYOR DEDİĞİMİZDE BAKTIK DAMADINI BAKAN YAPTI"

‘Belki Cumhurbaşkanımız her şeyi bilmiyor, belki bunlar anlatılmıyor’ dediğimiz noktalarda gördük ki, bizzat kendi damadını Hazine ve Maliye Bakanı yaptı. Gördük ki sayın Davutoğlu’nun imar yasasıyla ilgili yapmaya çalıştığı işler vardı. Biz İstanbul’da belediye başkanlarını toplayıp, özellikle lüksten şatafattan bir hayatın AK Parti’nin sadece geleneği değil prensibi olduğunu bu davanın prensibi olduğunu hatırlattığımızda yaşandı.

"EN BÜYÜK ENGEL ERDOĞAN"

İl Başkanı olduğumda araçlar var, lüks araçlar var, ben bunları sattırdım. Ve gördüm ki bu bir çok rahatsızlığa sebebiyet verdi. İl Başkanı’ın kullandığı çok pahalı bir araç vardı sattırdım onu. Bunu yaptıktan sonra gördük ki gerçekten Türkiye’nin bütün meselelerinin çözümünün önünde duran engelin Cumhurbaşkanının kendisi olduğu kanaati oluştu." AKP ile MHP ortaklığını da değerlendiren Temurci, Devlet Bahçeli'nin AKP'nin üst aklı olduğunu söyledi.