Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dokunulmazlık tartışmalarına ilişkin 24. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.  
Erdoğan, HDP'li milletvekilerine ilişkin “Ünvanı milletvekili ama kendisi arabasında teröristlere silah taşıyor. Ünvanı milletvekili ama kürsüden terör örgütünü savunuyor. Neden? Çünkü dokunulmazlığı var. Böyle dokunulmazlık olur mu? Siz size verilen imkanı bu şekilde kullanırsanız sonunda dokunulursunuz” ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:
“Dokunulmazlık meselesini biliyorsunuz. Ünvanı milletvekili ama kendisi arabasında teröristlere silah taşıyor. Ünvanı milletvekili ama evini teröristlerin karargahı haline getirmiş. Ünvanı milletvekili ama devletin güvenlik güçlerine, hakimine, savcısına yapmadık hakareti, terbiyesizliği hatta makamında şehit ediyor. Ünvanı milletvekili ama kürsüden terör örgütünü savunuyor. Neden? Çünkü dokunulmazlığı var. Böyle dokunulmazlık olur mu? Siz size verilen imkanı bu şekilde kullanırsanız sonunda dokunulursunuz.
"Dokunulmazlık konusundaki uzlaşmayı takdirle karşılıyorum"
“TBMM’de dokunulmazlık konusunda sağlanan uzlaşmayı takdirle karşılıyorum. Önümüzdeki hafta bu işin Meclis süreci başlayacak ve dokunulmazlık dosyalarının tamamı yargıya intikal ettirilecek.Dokunulmazlıkların kaldırılmasına en hararetli muhalefeti yapan hatta sağı solu tehdit eden parti daha geçen yıl Türkiye’ye meydan okuyordu değil mi? O dönemde 80 milletvekili bulunan bu partinin tüm milletvekilleri dokunulmazlıklarının kaldırılması için Meclis’e dilekçe veriyorlardı" “İşte şimdi dokunulmazlıklar kalkıyor, neden itiraz ediyorsunuz? Çünkü bunların derdi hiçbir zaman üzüm yemek olmadı. Bunlar terör örgütüne destek vermenin içerisindeydiler. Açık söylüyorum; HDP bırakın Türkiye partisi olmayı, bu coğrafyanın tüm değerlerine düşmanlık etmek üzere kurulmuş bir parti görünümündedir. İnsanlarımızın ne kadar kutsalı varsa hepsi bu partinin hedefidir.”