Cumhurbaşkanlığı, koronavirüs sürecinde 14 yeni araç için ihale düzenledi. İhaleyi Sayıştay raporlarında tüm ihalelerin verilmesi üzerinden eleştirilen Akmercan ailesinin sahibi olduğu S.G.S. Taşımacılık kazandı.

Cumhurbaşkanlığı'nın salgın döneminde düzenlediği araç ihalesini tek teklif veren firma olan ve ülke genelindeki taşımacılık ihalelerinin çoğunu alan S.G.S. Taşımacılık kazandı.

TANIDIK BİR FİRMA

S.G.S.Turizm Taşımacılık İnşaat Petrol Ürünleri Temizlik ve Gıda Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Cumhurbaşkanlığı'nın açtığı 14 yeni araç ihalesine teklif veren tek firma oldu. Dokuz adet dizel binek araç, üç adet dizel minibüs, iki adet dizel ticari kamyonet” kiralanması için 7 Mayıs tarihinde yapılan ihalede S.G.S.Turizm Taşımacılık isimli şirket 2 milyon 940 bin 436 TL 68 kuruş fiyat teklif etti. İhalenin toplam maliyeti ise 3 milyon 893 bin 469 TL 68 kuruş olarak belirlendi. Fakat ilginç olan bu ayrıntılar değildi. İhaleyi alan şirket aynı zamanda AKP’li Sultangazi, Şile, Fatih ve Bağcılar ilçelerinin temizlik aracı kiralama ihalelerini de almıştı.

SAYIŞTAY RAPORLARINDA ADI GEÇİYOR

Anka'nın haberine göre, Akmercan ailesine ait şirketler Hakkari ve Şırnak ile Zonguldak, Bartın, Artvin, Tunceli ve Mardin’de de doğalgaz dağıtım lisansına sahip tek firma olarak dikkat çekiyor. Mardin’e atanan kayyum döneminde yapılan harcamalar Sayıştay raporunda Kızıltepe ve Artuklu ilçelerinde Akmercan Mardin Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılacak doğalgaz çalışmalarında meydana gelecek tahribatın karşılanması konusu olmuştu. Raporda belediyenin Akmercan isimli şirket ile yaptığı protokolde kazı alanı genişliğinin 50 santimetre olduğu yerde bozulan yerlerin belediye tarafından yapılmasına dair protokol imzalandığı ancak kazı alanının standart genişliğinin 100 ila 200 santimetreyi geçtiğini tespit edilmiş belediyenin bu şekilde zarara uğratıldığı belgelenmişti. Geçmiş dönemde Akmercanlara ait şirketler, Cumhurbaşkanlığı, İETT, İSKİ, 26 tane belediye, bazı askeri kurumlar, üniversiteler, Anayasa Mahkemesi, İstanbul İl Özel İdaresi, PTT, DTM, TEİAŞ gibi kurumlardan da ihale aldı.