Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapacağı toplantıda, öncelikli gündemin koronavirüs ile mücadele olarak belirlendiği aktarıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine, bugün saat 15.00'da Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacak. Öncelikli gündem maddesi koronavirüs (Covid-19) ile mücadele olacak olan toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir sunum yaparak, 17 günlük tam kapanma sürecinin sonuçları analiz edilecek. Nüfusa oranlı il vaka haritası üzerinde değerlendirme yapılacak.

1 HAZİRAN SONRASI DA MASAYA YATIRILACAK

Toplantıda bugün başlayan ve 1 Haziran'a kadar devam edecek "kademeli normalleşme" adımlarının ele alınması beklenirken, 1 Haziran sonrası kaldırılacak kısıtlamalar da masaya yatırılacak. Esnafın durumu, kapalı olan iş yerlerinin ne zaman açılacağı, bunlar için uygulanacak tedbirler görüşülecek. Koronavirüs ile mücadelede en etkili yöntem olan aşı uygulamasının son durumu ve tedariki konusundaki yol haritasının da görüşülecek konular arasında olduğu kaydedildi.