CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen hediye paketlerinin okullarda hiçbir koruyucu önlem alınmadan hazırlandığını kaydetti ve “Son günlerde okul müdürlerinden imdat çığlıkları yükselen telefonlar ve mailler alıyorum. 'Bize yardım edin, can güvenliğimiz büyük risk altında' diyorlar” dedi.

ANKA’dan Mehtap Belen’in haberine göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen hediye paketlerinin hazırlama ve dağıtım yöntemi nedeniyle, koronavirüsün yayılımını artırabileceğini iddia etti.

VATANDAŞLARIN VE OKUL ÇALIŞANLARININ HAYATİ BÜYÜK RİSK ALTINDA

Okul müdürlerinden aldığı bilgiye göre, hediye paketlerinin okullarda hiçbir koruyucu önlem alınmadan hazırlanıp, eldivensiz ve maskesiz olarak çalışanlar tarafından vatandaşlara dağıtımının yapıldığını ifade eden Kaya, “Son günlerde okul müdürlerinden imdat çığlıkları yükselen telefonlar ve mailler alıyorum. 'Bize yardım edin, can güvenliğimiz büyük risk altında' diyorlar” dedi.

VİRÜS KAPIP, VİRÜSÜ YAYIYORLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanlığı hediye paketlerinin hazırlanıp, dağıtılması için okullarda çalışan memur ve personelin görevlendirildiğini belirtti. Hiçbir önleyici önlem alınmadan hazırlanan ve dağıtılan paketler aracılığı ile koronavirüsün yayılabileceğini kaydeden Kaya,  “Uygulamayla koronavirüsü hem birbirlerine hem de ailelerine bulaştırmaktadırlar. Dağıttıkları hediye paketleriyle de temasta bulundukları insanlara virüsü yaymakta ya da virüs kapmaktadırlar" diyerek tepki gösterdi.

"YAPILAN İŞ YAŞAM HAKKINA MÜDAHALEDİR VE SUÇTUR"

Kaya, "İnsanların yaşama tutunmak için mücadele ettiği bu zor günlerde, devletin memurunu parti propagandası yapmak için angarya işlerinizde kullanamazsınız. Vatandaşın can güvenliğini riske atamazsınız. Yapılan iş angaryadır, yaşama hakkına müdahaledir, suçtur" diye konultu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK’A ÇAĞRI

Kaya, vatandaşların can güvenliğinden sorumlu olan kişi ve kurumların keyfi uygulamalarının kabul edilemeyeceğini ifade ederek, “Buradan tüm yetkililere ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sesleniyorum. Bu keyfiyet ve tedbirsizlik herkesin can güvenliği tehdit etmekte, virüsü geniş kitlelere yaymaktadır. Gerekli tedbirler zaman kaybedilmeden alınmalı, uygulama derhal durdurulmalıdır” diye konuştu.