Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülay Uygun'un ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmaya ilişkin, yaptığı açıklamada, 22 kişinin soruşturma kapsamında ifadelerinin alındığını aktardı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen hafta ormanlık bir alanda şüpheli bir şekilde ölü bulunan Gülay Uygun soruşturmasına ilişkin olarak yeni bir açıklama yaptı.

"22 ŞAHSIN İFADESİ ALINDI"

Açıklamada, "Soruşturma kapsamında bugüne kadar 20 şahsın asayiş şube müdürlüğü görevlilerince, 2 şahsın da Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alınmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca tespit edilen bulgular ışığında soruşturma her türlü ihtimal dikkate alınarak hassasiyetle ve çok yönlü olarak sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

21 yaşındaki Aleyna Çakır, Haziran ayında evinde ölü olarak bulunmuştu. Çakır’ın ölümünde baş şüpheli ise daha önce şiddet görüntüleri ortaya çıkan ve eski sevgilisi olduğu belirtilen Ümit Can Uygun olmuştu. Hakkındaki iddiaları reddeden Uygun, konu hakkında ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Geçtiğimiz hafta ise canlı yayına bağlanan bazı kişiler, Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun ile ilgili bazı iddialarda bulunmuştu. Bunun üzerine anne hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bu hafta ifade vermesi gereken Gülay Uygun, Cuma akşamı Ankara’da bir ormanlık alanda ölü bulunmuştu.