Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılması davalarında Alparslan Arslan ile yargılanan sanıklardan olan Süleyman Esen, Üsküdar'daki evinin balkonundan düşerek öldü.

Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanması olaylarından yargılanan, daha sonra dosyaların Ergenekon davasıyla birleştirilmesinin ardında beraat eden Süleyman Esen, İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki evlerinin balkonundan düşerek öldü. Duvar'ın aktardığı habere göre, 43 yaşındaki Süleyman Esen, önceki gün Bulgurlu Mahallesi’nde ailesiyle birlikte kaldığı evde anne ve babasının evde bulunduğu bir sırada evin balkonuna çıktı. Bir süre sonra Esen'in altıncı katta bulunan evin balkonundan yere düştüğünü gören komşuları aileye haber verdi. Olay yerine gelen ambulans görevlileri Esen'in öldüğünü belirledi. Tansiyon hastası olan Esen'in aynı zamanda psikolojik sorunları da olduğu öğrenildi. Esen'in kesin ölüm nedeni adli tıp raporuyla kesinleşecek.

ARSLAN "BOBALARI ESEN'DEN ALDIM" DEMİŞTİ

“Danıştay Saldırısı” davası sanıklarından olan Süleyman Esen, yargılamayı yapan Ankara 23.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2018 yılında 10 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Sanık Alparslan Arslan, 'Cumhuriyet gazetesine atılan bombaları Süleyman Esen'den aldım, evinde teslim etti. Polis, astsubay, JİTEM'ci yakınları var'' demişti. Hakkındaki soruşturmalar nedeniyle avukatlık belgesi iptal edilen Esen, dosyaların birleştirildiği Ergenekon davasında ise 2013’te beraat etmişti.