Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da 'Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınları İçin İstihdam Kurası Töreni'nde yaptığı konuşmada HDP'ye ağır sözlerle yüklendi. 
[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]T[/mks_dropcap]örende bir konuşma yapan Davutoğlu, isim vermeden HDP’yi hedef aldı. Davutoğlu, şöyle konuştu; “Terörü teşvik edenler var, teröriste yardım ve yataklık edenler var. Terör örgütü adına rol aldığı halde, meşru siyaset sahnesinde rol almaya çalışanlar var. Milletten aldığı oyu, devletten aldığı imkanı suistimal edip teröristlerin hizmetine verenler var. Bütün bunlar da hak ettikleri neyse onu görecekler. İşte bu anlayışla TBMM’de milletvekilleri harekete geçti. Meşru zemin, gayrimeşru bir hareketin harekat alanı olamaz. Biz bu mekanizmayı çalıştırır çalıştırmaz ,bazıları kuzu postunu çıkardı ve her şey unutulmuş gibi yeniden sahneye çıktı.”
“Terör odaklarının mazbatalı temsilcileri hemen çark etmeye başladılar”Davutoğlu, şöyle devam etti; “Biz dokunulmazlıkların kaldırılması değişikliğini Meclis’e sunduğumuz andan itibaren üslupları değişmeye başladı. Terör odaklarının mazbatalı temsilcileri hemen çark etmeye başladılar. Yakasındaki TBMM rozetiyle çukur başında, teröristin taziye çadırında meydan okuma provaları yapanlar, şimdi yine güya barışçıl görünmeye başladılar. Dün, ‘Direniş kahramanca bir destan yazıyor. Hendek, çukur diye küçümsemeye çalışanlar dönüp tarihe baksınlar’ diyenler; bugün, ‘Biz demokratik bir partiyiz ve şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Hendek savaşları kamu güvenliğini tehdit etti ve şiddeti tırmandırdı’ diyorlar. Bu millet sizin gerçek yüzünüzü gördü. Diyarbakır’da, Sur’da, Cizre’de, Silopi’de gördü sizi.” “Pervasızca teröre sözcülük yapanlar, adaletin karşısına çıkarak hesap verecek” Davutoğlu, HDP’ye yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü; “Türkiyelileşmeyle başlayarak; çukurları, barikatları savunan canlı bomba taziyesine uzayıp giden yalan dolu hikayenizi artık kimse dinlemez. Temmuz ayından beri verdiğimiz şehitlerimizi unutacağımıza ve bunların kanlı palavra siyasetlerine kanacağımıza kimse ihtimal vermesin. Kimse bizden şehitlerimizin hatırasını incitecek bir tutum beklemesin. 23 Temmuz’da bütün güvenlik birimlerimize verdiğimiz talimat bugün de geçerlidir. Bu ülke, Türkiye Cumhuriyeti devleti, vatandaşlarıyla beraber terörizmi dize getirmekte kararlıdır. Pervasızca teröre sözcülük yapanlar da adaletin karşısına çıkarak hesap verecek. Fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak düzenleme için süreç başlamıştır, gereğince de ilerleyecektir"
dokuz8HABER/Zete