Cezaevinde çocuklarıyla görüşme yapması engellenen HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve çocuklarına hakaret eden AKP'li Akkal hakkında HDP tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

HDP, cezaevinde çocuklarıyla görüşme yapması engellenen HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve çocuklarına hakaret eden AKP Manisa Milletvekili Tamer Akkal, hakkında suç duyurusunda bulundu. HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, Akkal hakkında TCK’nin 125. Maddesi kapsamına giren “hakaret suçu”ndan işlem yapılması talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Edirne Cezaevi’nde 4 Kasım 2016’dan bu yana tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş çocukların babalarıyla görüşmesine cezaevi yönetimi tarafından izin verilmediğini açıklamış, Demirtaş, “Selahattin’in, kızlarımız Delal ile Dılda’yı birlikte görmesine izin verilmedi. Selahattin, pandemi başladığından bu yana kızlarını sadece birer kez, ayrı ayrı görebildi” demişti. AKP Manisa Milletvekili Tamer Akkal da, Twitter hesabından yaptığı “Selo iti enikleriyle görüşemiyormuş. Bizim Şehit çocuklarımız da babalarıyla görüşemiyor. Allah ya size verecek, ya bize.. ” paylaşımı ile Demirtaş ve çocuklarına hakaret etmişti. Tepkiler sonrası bir açıklama yayınlayan Akkal, Selahattin Demirtaş ve ailesi hakkında yapılan paylaşımın bir danışmanı tarafından yapıldığını öne sürmüştü.