HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, Türkiye'nin Alman avukatına sosyal medya üzerinden sordu: "Müvekkiliniz bizi bağlamaz diyor merakımı bağışlayın, siz ne diyorsunuz?"

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatlarından Mahsuni Karaman, Demirtaş'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) görülen davasında Türkiye'yi temsil eden Alman hukukçu Stephan Talmon'a Twitter'dan seslendi. AİHM'in Demirtaş'ın hak ihlaline maruz kaldığı ve derhal tahliye edilmesi gerektiği yönündeki kararına yönelik olarak iktidardan gelen 'bizi bağlamaz' açıklamalarını hatırlatan Karaman, meslektaşına, "Siz ne diyorsunuz?" diye sordu. Karaman'ın sosyal medya üzerinden Talmon'u etiketleyerek paylaştığı mesajı şu şekilde: "Sayın Talmon; Demirtaş başvurusunda, Aihm Büyük Dairesinde yapılan duruşmada Türk Hükümetini temsil etmiştiniz. Müvekkiliniz, AİHM kararı “bizi bağlamaz” diyor. Merakımı bağışlayın, siz ne diyorsunuz? Saygılarımla. Kestane kebap, acele cevap ?" "Türkiye kendini davada yerli ve milli avukat ile değil, Alman avukat ile temsil etmiş, sen de @StefanTalmon’a 'Kestane kebap, acele cevap' diye yazıyorsun, adam yemek daveti olarak anlayabilir! Misal cevap verirsen kebap ısmarlarım gibi!" şeklinde yorum yapan Avukat Hadi Cin'e yanıt veren Karaman, "Cevap versin, ciğer bile ısmarlarım:)" diye yanıt verdi.

TALMON, KARAMAN'I ENGELLEDİ

AİHM Büyük Dairesi'nde Türkiye'nin avukatlığını yapan Stefan Talmon Karaman'a cevap vermek yerine engellemeyi tercih edince. Karaman ekran görüntüsünü paylaşarak şu ifadelere yer verdi. "Cevap geldi:) Anlaşılan Hükümet, ifade hürriyetine saygı noktasında kendinden daha katı bir Hukukçu ile temsil edilmiş. AİHM kararının bağlayıcı olduğunu söyleyemeyen Mr Talmon, AİHM’de savunma yapmaya devam mı?" notuyla paylaştı. https://twitter.com/av_mkaraman/status/1354528752689172483 https://twitter.com/av_mkaraman/status/1354395987838693382