Marmara Denizi’nde ağlara yapışarak balıkçıların avlanmasını engelleyen deniz salyası nedeniyle tezgahlardaki balıkların fiyatı arttı

Marmara Denizi'nde avlanmayı güçleştiren deniz salyasının (müsilaj) artmasıyla balıkçıların zorunlu paydosu, tezgahlardaki balık fiyatlarına yansıdı. Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, deniz salyası nedeniyle balıkçıların uzun süredir ava çıkamadığını söyledi. Denizden balık gelmeyince tezgahlardaki balık fiyatlarının da düşmediğini aktaran Pehlivanoğlu, “Havanın esmesi ve daha sonra da deniz salyasının başlamasıyla 2-3 haftadır balıkçılar kıyıda. Daha önce 30-40 lira olan hamsi ve istavritin fiyatı 50 liradan aşağı düşmüyor. Tekrar balıkçıların denize açılıp kıyıya balıkla dönecekleri günleri bekliyoruz” dedi.

AŞIRI LODOS AVLANMAYI ETKİLEDİ

Balıkçı Hasan Erol da ava çıktıklarında balığın artmasıyla fiyatların normale döneceğine inandığını belirterek, şunları söyledi: “Bir iki haftadır kış şartları, lodos etkili oluyor. Ondan sonra da Marmara'da salya etkili olmaya başladı. Deniz salyasının ağlara yapışması avlanmayı zorlaştırdığı için balıkçılar paydos etti. Bunların hepsi ister istemez balık fiyatlarına da yansıyor. Balığın az olması fiyatların yüksek olmasına neden oluyor.”