Deprem bölgesinde açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, esnaf ve çiftçiye kolaylık sağlanacağını belirtti ve "Halkbank, iki ilimizdeki esnafımızın halihazırdaki tüm kredilerini faizsiz bir yıl ödemesiz erteleyecek" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ’da deprem bölgesindeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

"ELAZIĞ VE MALATYA'DA İMAR ADIMLARINI ATACAĞIZ"

Heyet adına konuşan Albayrak, Elazığ ve Malatya'nın imarı için adım atılacağını belirterek şöyle konuştu: "Bugün iş dünyasıyla bir arada bulunduğumuz çerçevede çok önemli talepleri, sıkıntıları, birinci ağızdan dinledik. Notlarımızı aldık. Yarın da Bakanlar Kurulu olacak. İlişkili bakanlarımıza ileteceğiz. Elazığ'da yıkımın ekonomiye esnafa etkisini değerlendirdik. Bir dakika bile kaybetmeden bazı kararlar aldık."

"ESNAFA 50 BİN LİRAYA KADAR 5 YIL VADELİ FAİZSİZ KREDİ"

Esnaf ve çiftçiye bazı kolaylıklar sağlanacağını söyleyen Bakan Albayrak, şu ifadeleri kullandı: "Özellikle esnafımız noktasında, Halk Bankamız Elazığ ve Malatya'daki tüm esnaflarımıza 50 bin liraya kadar 5 yıl vadeli ve faizsiz bir finansman imkanı sağlayacak. Yine Halk Bankamız, iki ilimizdeki tüm esnaflarımızın tüm kredilerini faizsiz bir yıl ödemesiz erteleyecek. Ziraat Bankası çiftçi kredilerini 1 yıl faizsiz erteleyecek." .