Almanya’da yayınlanan Der Tagesspiegel gazetesi, Türkiye’den ayrılmak isteyenlerle ilgili bir haber yayınlandı. “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha fazla refah vaat ettiğini ve bir uzay programı hayal ettiğini” yazan gazete, “gerçeklerin ise çok farklı olduğunu” dile getirdi.

Der Tagespiegel’in Susanne Güsten imzasını taşıyan haberinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ve vaatleri ile gerçek Türkiye arasındaki farklara dikkat çekildi. Milli Uzay Programı’ndan Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine yeni Anayasa çalışmalarından “güçlü devlet” vurgusuna Türkiye’deki bir çok gündeme yer verilen haberde, gerçek işsizlik rakamının 10 milyon olduğu ifade edildi.

ERDOĞAN’IN UCUZ GIDA ÇAĞRISI

Erdoğan’ın geçtiğimiz ay temel gıda fiyatlarıyla ilgili açıklamasına da haberde yer verildi. Takvim gazetesinin markete giden yurttaşlara “makete tok gidin, market arabası almayın öğüdü” vermesi de haberde yerini aldı. Gazete, İstanbul'da genç bir çiftin ortak intiharından da söz etti.

AKP’LİLER BİLE GİTMEK İSTİYOR

Der Tagesspiegel, “hükümetin kapsamlı medya kampanyalarına rağmen Erdoğan'ın güzel dünyası ile gerçekler arasındaki çelişkinin gizlenemediğini” belirterek, “Yeni bir ankete göre neredeyse her iki Türk yurtdışında yaşamak istiyor. Erdoğan'ın AKP’sinin her üç seçmenden biri bile Türkiye'den ayrılmak istiyor” diye yazdı.