Dersim Belediye Eş Başkanları DBP'li Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun ve Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan gözaltına alındı.
[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]D[/mks_dropcap]emokratik Bölgeler Partili (DBP) Siirt ve Dersim belediyelerine sabah saatlerinde operasyon yapıldı ve Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan ve Tunceli Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun, evlerinden gözaltına alındı. Belediye binalarına girişlere izin verilmezken, çevrede de güvenlik önlemleri alındığı bildirildi. Gözaltı gerekçesi olarak Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın tutuklanması sonrası yapılan basın açıklaması gösterildi. Dersim Belediyesi internet sitesinden gözaltılarla ilgili şu açıklamayı yaptı:
Aralarında Belediye Eşbaşkanlarımız Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Belediye Meclis üyesi Cemile Ataş,DİSK Dersim Şube Eşbaşkanı Şükran Yılmaz, HDP İl Eşbaşkanı Aslan Çağ, HDP PM üyesi Ali Ekber Kaya, HDP yöneticisi Hüseyin Dağdeviren ve Yaşar Ağın, Emep İl Başkanı Mustafa Taşkale, BES Dersim temsilcisi Musa Kılıç’ında olduğu evlerde sabahın erken saatlerinde arama yapıldı. Aramalarının ardından Eşbaşkanlarımız Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul’unda olduğu kişiler polisler tarafından göz altına alınarak İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Edinilen bilgiye göre DBP Belediye Eşbaşkanlarına ilişkin açıklama ve kentteki eylem ve etkinliklere katılma gerekçesi belirtilirken ev baskınlarının devam edeceği öğrenildi.
Dokuz8HABER