İçişleri Bakanlığı tarafından ani bir şekilde ilan edilen sokağa çıkma yasağına tepkiler sürüyor. Birçok siyasetçinin yanı sıra kamuoyunun yakından bildiği isimlerden de tepkiler geldi.

  Oyuncu Model Didem Soydan'ın twitter hesabından yaptığı "Devletin tüm kasasını boşalttığınız için ilan edemediğiniz yasağı son iki saate ilan ettiniz" paylaşımı gündem oldu. Soydan, Twitter hesabından sert bir paylaşımda bulundu. İçişleri Bakanlığı, 10 Nisan saat 24.00 itibariyle, 30 büyük şehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Akşam saatlerinde duyurulan bu karar vatandaşta paniğe sebep olurken marketlerde, manavlarda ve fırınlarda uzun kuyruklar oluştu. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde alınan sokağa çıkma yasağı kararına Soydan tepki gösterdi.

SOYDAN: KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEĞİZ

Sosyal medyadan bu konuyla ilgili paylaşımda bulunan pek çok isim arasında Didem Soydan da vardı. Soydan şunları yazdı: https://twitter.com/didem_soydan/status/1248719447642210304?s=20 “Devletin tüm kasasını boşalttığınız için ilan edemediğiniz karantinadan son iki saatte karar alıp milleti sokağa döktünüz? İnsan sağlığı ile böyle mi oynanır? Kimi kime şikayet edeceğiz ?” Soydan'ın bu paylaşımı twitterdan da TT listesine girdi.