Hamileyken koronavirüs nedeniyle bebeği sezeryanla alınan hemşire Dilek Akçabelen'in hayatını kaybetmesinin ardından kamu kurumlarındaki hamile personelin idari izinlerine yönelik düzenleme yapıldı.

Koronavirüse karşı 11 Nisan'dan bu yana yaşam mücadelesi sürdüren, hamileyken hastalığından dolayı bebeği sezeryanla alınan hemşire Dilek Akçabelen tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybetmişti. İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Dilek hemşirenin ölümünün ardından, kamu kurumlarında görev yapan hamile personelin gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içinde idari izinli sayılması yönünde düzenleme yapıldı.

24. HAFTADAN 32. HAFTAYA KADAR İDARİ İZİN

Sağlık Bakanlığı tarafından resmi yazı tüm kamu kurum kuruluşlarına ve 81 il valiliğine gönderildi. Kamu kurumlarında görev yapan hamile personel, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içinde idari izinli sayılacak. Yazıda, "Covid-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında (Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) istihdam şekline bakılmaksızın görev yapan hamile personelin, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılması Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi.