Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Bugün Die Welt Gazetesi'nde Doğu Akdeniz konusunda ülkemize atfen yayınlanan haber tamamen hayal mahsulüdür" açıklamasını yaptı.

Türkiye, Die Welt gazetesinde yer alan Cumhurbaşkanı ve AKP Geneşl Başkanı Erdoğan'ın Yunan gemilerine karşı vur emri verdiği iddialarını yalanladı.

"TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜ"

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki gerilime dair Die Welt gazetesinde çıkan iddiaları reddetti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, "Bugün Die Welt gazetesinde Doğu Akdeniz konusunda ülkemize atfen yayınlanan haber tamamen hayal mahsulüdür" ifadelerini kullandı. Aksoy, "Yunanistan Hükümet Sözcüsü’nün bu hayal ürünü habere dayanarak ülkemize yönelik ithamlarda bulunması da, bu ülkenin Doğu Akdeniz’de gerçeklikten kopuk, uluslararası teamül ve hukukla bağdaşmayan, provokatif politikasının yeni bir tezahürüdür. Yunan makamları bu gibi asılsız haberlerle uğraşacaklarına, bölgede gerginliği artırıcı adımlara son vermelidir" ifadelerini kullandı. Die Welt'te yayınlanan haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kimsenin zarar görmeyeceğinden emin olun" diyerek Yunan gemisinin batırılmasını istediği, Türk generallerin bu talebi kabul etmediği iddiasına yer verilmişti.