Diyanet İşleri Başkanlığı, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın "Yabancı derken!" başlıklı yazısında yer verdiği, "Yabancı paralar, yabancı dinler gibidir. Uzak durun" ifadelerinin Ali Erbaş'a ait olmadığını bildirerek hukuki yollara başvurulacağını duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Altaylı'nın bugün Habertürk internet sitesinde "Yabancı derken!" başlığıyla kaleme aldığı yazıda yer verdiği "Yabancı paralar, yabancı dinler gibidir. Uzak durun." ifadesinin Erbaş'a ait olmadığı vurgulandı. Diyanet İşleri Başkanlığı, "Konuyla ilgili olarak hukuki yollara başvurulacaktır" dedi.

"İFTİRANIN YAYILMASINA SEBEP OLMUŞTUR"

Açıklamanın tamamı ise şu şekilde: "Sayın Altaylı, Sayın Başkanımızı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızı hedef alan ve mütemadiyen yalan ve yanıltıcı paylaşımlar yapan bir sosyal medya hesabından yayınlanan ve tamamem iftiradan ibaret bir içeriği araştırmadan köşesine taşıyarak bir yazı kaleme almıştır. Ülkemizdeki önemli gazete yazarlarından biri olan Altaylı, maalesef bu yazısıyla bir iftiranın yayılmasına ve yakışıksız yorumların yapılmasına sebep olmuştur. Konuyla ilgili olarak hukuki yollara başvurulacaktır."