Diyanet İşleri Başkanlığı, 12 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakmak suçundan tutuklanan tarikat lideriyle ilgili "Masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir" açıklamasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 12 yaşındaki çocuğu sistematik cinsel istismara maruz bırakmak suçundan tutuklanan Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yayınladı.

"HAK ETTİĞİ EN AĞIR CEZANIN VERİLECEĞİNE İNANIYORUZ"

"Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, önceki gün bir ilçemizde yaşandığı medyaya yansıyan ve bir çocuğumuzun istismarı söz konusu olan vahim olayı yakından takip etmekteyiz. Yargıya intikal eden bu olayın adli mercilerce en kısa zamanda tüm yönleriyle aydınlatılacağına ve hak ettiği en ağır cezanın verileceğine olan inancımız tamdır" denen açıklama şöyle devam etti: "Bu vesileyle, şu hususları hatırlatmayı bir vazife olarak görüyoruz; Allah’ın bizlere en değerli emaneti olan çocuklarımız, güvenli ve huzurlu bir ortamda büyümeyi, her türlü ihmal ve istismardan korunmayı hak etmektedir. Bu nedenle çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir. İlim ve irfan ile alakası olmadığı halde, kendilerine menfaat devşiren din istismarcılarına karşı da aziz milletimizi bir defa daha uyarıyoruz. Hem dini duygu ve değerlerimizin hem de gözbebeğimiz olan çocuklarımızın istismara karşı korunması için herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz."