Sabah saatlerinde başta Diyarbakır ve Gaziantep olmak üzere birçok kentte ev baskınları yapıldı. Diyarbakır'da 20 kadın, Antep'te ise 33 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Baskınlarda aralarında TJA sözcüsü ve aktivistleri, sivil toplum örgütü üyeleri, HDP yönetici ve üyelerinin de olduğu onlarca kadın gözaltına alındı. Jin News'in haberine göre kesin olmayan rakamlara göre Diyarbakır'da 20 kadının, Antep'te ise 33 kişinin gözaltına alındığı ifade ediliyor.

GAZİANTEP'DE HDP'YE OPERASYON

Öte yandan TUAY-DER yöneticisi Bahar Akyapı, HDP Sur Eşbaşkanı Hatun Yıldız ve Yenişehir Belediyesi meclis üyesi Tekoşin Tekin’in evlerine baskın yapıldığı, ancak evde olmadıkları için gözaltına alınmadığı kaydedildi. Gaziantep’te ise Antep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında yapılan ev baskınlarında aralarında HDP Antep İl Eşbaşkanı Musa Aydın ile merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanları, DBP Antep İl Eşbaşkanı Mehmet Vural ile 2 mahalle muhtarı ve 1 avukatın da bulunduğu toplam 33 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINAN KADINLAR Gözaltına alınan ve ismi öğrenilen kadınlardan bazıları şöyle:

Ayşe Gökkan Figen Ekti Ayşe Günay Elif Harran Zekiye Güler Rabia Ataş Demet Özkaran Ronda Bat Güneş sesten Rozerin Çatak Panayır Çelik Emine Kaya Lice Dilan Yakut Zeynep Suncak Kaya Halime Bayram Selma Metin Gülşen Dehiş