TBMM Genel Kurulu gündemine bugün sunulan dokunulmazlık teklifi yeterli çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle önümüzdeki haftaya ertelendi.
Geçtiğimiz hafta Meclis Anayasa Komisyonu'nda ele alınan dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliği önerisi, tartışmalı ve kavgalı iki oturumun ardından HDP'li komisyon üyelerinin toplantıyı terk etmesi ardından AKP, MHP ve CHP'nin oy birliğiyle kabul edilmişti.
Demirtaş: Dokunulmazlıklar kaldırılsa bile ifadeye gitmeyeceğiz
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisi de dahil olmak üzere partisinin milletvekillerini hedef alan dokunulmazlıkların kaldırılması önerisine karşı yaptığı açıklamada, sonuç ne olursa olsun geri adım atmayacaklarını ve partisinin milletvekillerini ifade vermeye gitmeyeceğini vurgularken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP tarafından gündeme getirilen önerinin anayasaya aykırı olduğunu ifade etmesine rağmen parti olarak "Evet" diyeceklerini açıklamıştı.
Kılıçdaroğlu: Anayasaya aykırı ama "Evet" diyeceğiz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise ilk andan itibaren parti olarak HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını desteklediklerini duyurmuştu. Daha önce de 1994 yılında mecliste bulunan DEP'li vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılmış ve dönemin DEP'li vekilleri yıllarca cezaevinde kalmıştı. dokuz8HABER/Ali Cem Aydın